Aventuri şi prostioare

Eu și Moș Crăciun

Năbădăiosu` începu din timp să îşi pună pe hărtie dorinţele ce le va trimite moşului printr-o scrisorică. Cel mai mult îşi dorea tot soiul de jucării, dar pentru că era şi un devorator de dulciuri, nu uita niciodată să adauge „şi nişte dulciuri”. Apoi, pentru a se asigura că va primi tot ce a cerut se jura că a fost cel mai cuminte copil şi că a luat cele mai bune note. Vezi că Moşu` ştie tot ce ai făcut şi nu merge să îl minţi. –  suna vocea mamei care îi verifica scrisoarea la dorinţa micuţului ce aştepta o confirmare că lucruruile pe care le cere nu sunt exagerate. Cănd auzea aceste cuvinte, copilul revenea în camera sa şi adăuga încă un rând, „şi notele proaste care le-am luat să ştii că au fost un accident şi nu se va mai întâmpla. Promit din suflet”. Într-una din zile, o prietenă a mamei face o vizită şi cum în casă unde este copil nu te poţi duce cu mâna goală, îi cumpără şi ceva dulciuri.

– Ieeeei! Tanti Corina, te-ai întâlnit cu moşul ca anul trecut? El mi-a trimis dulciurile astea, nu? Înseamnă că totuşi am fost cuminte şi voi primi tot ce am pus eu în listă.

– Da! Aşa este, piciule! M-am întâlnit cu el când a trecut pe la ferestrele cu scrisorele pentru el. Trebuie să o termini şi tu şi să o pui în geam!- Imediat e gata…

Copilul mai zăbovi în uşa camerei unde cele două femei se apucară de discutat vrute şi nevrute în faţa ceştii de cafea.

Al meu copil, Nicuşor, nu mai crede în Moş Crăciun… crede că a crescut şi e prea mare să mai creadă în aşa ceva. I-am spus că dacă nu crede sigur nu primeşte nimic.

– Al meu crede şi a scris de vreo zece ori scrisoarea străduindu-se să scrie frumos. Îşi doreşte tare mult trenuleţ mecanic. Sper să aibă moşu` bani.

– Nu există Moş Crăciun? apăru micuţul în cameră cu ochii înlăcrimaţi.

Ai stat şi ai ascultat la uşă?

– Deci aşa este! NU există Moş Crăciun! Nici nu mai scriu nici o scrisoare. Tanti Corina m-a minţit că aduce dulciuri de la moşu`, continuă copilul să protesteze cu lacrimile curgând în cascade din căpruiul ochilor lui mari şi curioşi.

Tanti Corina nu te-a minţit, piciule. Ţi-am spus că l-am văzut pe moşu` şi mi-a trimis astea pentru tine.

– Da… ai zis că Nicuşor nu crede…

– Păi dacă el nu crede nu înseamnă că nu există. El nu crede şi a zis că nu îi scrie scrisoare şi o să vadă el cum e să nu primeşti nici un cadou şi restul copiilor să primească.

– Hai, copile la fereastră să îl vezi, interveni mama inventând un moş dintr-un bătrân ce îl zări la colţ de stradă, cât să nu se vadă foarte mult din el.

Unde? Unde? Nu văd! Sigur era moşu` sau mă păcăliţi?

– Sigur! Nu ai auzit ce gros vorbea?

Copilul îşi mai potoli plânsetul şi se întoarse la scrisoarea lui. Recitindu-şi lista de dorinţe un gând îi străbătu mintea „Dacă nu cred sigur nu am să primesc toate aceste jucării şi doar dacă cred le pot primi. Clar, există Moş Crăciun”


AdaAdrian VoicuAlex MaziluAna UscaCaiusCammelyCarmenCati LupascuChat NoirCristiCristi DimaCristian LisandruCalin HeraEO,FlaviusFlorin MorosanGabituGabriela ElenaGabriela NeaguGabi SavitskyGand licitatGeanina, GeorgeG1B2I3Hai ca se poateIoan Sorin UscaLukaMelamiMesterul ManoleMirelaMnealuiNice,  Adela,Pavaj de catifeaRed SkySecret, SnakeStropi de suflet, Simion CristianTeoTeo Negura,  TheodoraUliseUmografVaniaVirtual KidWorld of Solitaire,Zamfir PopZamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la 5.

Publicitate

8 responses

 1. Pingback: Printre sute de …

 2. Pingback: Cine a POS DRUmu pe la mine-n bătătură? | Cristian Dima

 3. Pingback: Drum spre devenire… (32) | Cristian Dima

 4. Pingback: Cerul | Cristian Dima

 5. Când va fi năbădăiosul tătic, dacă asta nu s-a întâmplat(încă), sigur va fi foaaarte îngăduitor cu alt năbădăios!

  1 noiembrie 2012 la 10:28 am

 6. Pingback: Ulciorul care merge de mai multe ori la apă | Călin Hera. PA-uri şi mirări

 7. Pingback: PA Enescu. Concurs de Proză Arhiscurtă | Călin Hera. PA-uri şi mirări

 8. îmi place

  19 martie 2015 la 12:01 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s